conscius frøs herreds sparekasse

Europas bedste arbejdsplads i luften med MarketShare

Frøs Herreds Sparekasse er blandt de 20 største banker i Danmark med 10 filialer spredt ud over Sønderjylland. Målet er at være effektive, konkurrencedygtige og et godt alternativ til storbankerne. Banken har i de seneste år oplevet en sund vækst, og kunne således i 2010 byde velkommen til ca. 3.200 nye kunder. Kundesegmentet betjenes efter, hvad man hos Frøs kalder "at kombinere gamle dyder med moderne virksomhedsledelse".

Denne filosofi blev for nylig belønnet, da Frøs Herreds Sparekasse torsdag d. 26. maj i Paris blev kåret til Europas bedste arbejdsplads. Det er første gang, at en danskejet virksomhed har vundet. Frøs vandt blandt 800 deltagende virksomheder, som blev målt af deres medarbejdere på spørgsmål vedrørende troværdighed, respekt, retfærdighed, stolthed og fællesskab. Bag prisen står den globale organisation Great Place to Work.

Fokus på innovation og teknologi

Også hvad angår teknologi er Frøs Herreds Sparekasse med helt fremme, når det gælder tiltag, der er til gavn for både kunder og medarbejdere, og det tilstræbes at være bedst mulig opdateret inden for det teknologiske område, således man fremstår som en innovativ og moderne bank.

Bl.a. af den grund valgte Frøs Herreds Sparekasse for kort tid siden at implementere et nyt investeringsværktøj, MarketShare - en online investeringsportal, der samler information omkring finansmarkederne i ét komplet system. Det er specifikt udviklet til banker og deres investeringskunder med det formål at give dem nem og hurtig adgang til relevant information omkring nyheder, aktuelle kurser, historisk udvikling etc., samt at handle værdipapirer via netbank.

Tilbage i slutningen af 2009 konstaterede Frøs, at der hos deres investeringskunder var efterspørgsel efter, at de på en hurtig og overskuelig måde kunne tilgå specifikke finansinformationer for at holde sig orienteret om finansmarkederne og investere herudfra. Man begyndte derfor at undersøge mulighederne, og valget faldt på MarketShare, idet produktet opfyldte kravene til de efterspurgte finansinformationer. Desuden var MarketShare valgt af andre banker, og var dermed en velafprøvet løsning.  

MarketShares forretningsfordele

Frøs Herreds Sparekasse gik i luften med MarketShare i Q2 2011, hvor kunderne kan tilgå systemet fra netbanken. På trods af at MarketShare stadigvæk er noget nyt i investeringskundernes øjne, har man hos Frøs allerede fået positiv feedback. Der har været flere positive tilbagemeldinger fra kunderne, og Frøs forventer også, at kunderne nu bliver på bankens eget website, og ikke søger denne information på andre steder. Af samme grund kommer Frøs til at fremstå som en bank med fokus på pleje af investeringskunder. Det vil endvidere resultere i mere kvalificeret dialog med kunderne samt øget mulighed for at tiltrække nye investeringskunder.

Med MarketShare har Frøs Herreds Sparekasse et produkt, hvor udviklingen er meget drevet af de banker, som anvender det. Frøs kan således allerede nu se et fremtidigt behov for fx performance-rapportering og deltager aktivt i de brugergruppemøder, som Conscius har etableret omkring MarketShare. På den måde er det også muligt at udveksle erfaringer med andre brugere af MarketShare og dermed gøre det fremtidige produkt endnu stærkere.